Nieuws

Op deze pagina vind je nieuws, mogelijkheden om je te verdiepen, en informatie over lezingen en retraites. Het aanbod is groot en divers, zowel lokaal als internationaal. Mogelijk is er iets voor je bij.


Effect mindfulness bij chronische pijnbestrijding

Onderzoekers van het Wake Forest Baptist Medical Center in de VS stellen dat mindfulness-meditatie een alternatief kan zijn voor pijnbestrijding met zware pillen.


Thich Nhat Hanh in Thailand

Voor een gezondheid check-up is Thay voor een paar weken naar Thailand gereisd waar hij geniet van het warme, hem goeddoende, weer. Lees het Plum Village persbericht.


Verdiepingsdagen en retraites in Nederland

Stichting Leven in Aandacht (LIA) ondersteunt het werk van Thich Nhat Hanh in Nederland en Vlaanderen. Op hun website staat een uitgebreid programma.

De meeste lezingen worden op zaterdagen in Naarden, dus vlakbij gehouden.


Tempel in Japan neemt robotpriester in dienst

(helaas met reclame)

De robotpriester Mindar zou het boeddhisme voorgoed moeten veranderen. De robot is het nieuwste lid van een vierhonderd jaar oude boeddhistische tempel in de Japanse stad Kyoto. Mindar kost ruim 1 miljoen euro en is gebouwd door de universiteit van Osaka. De geestelijke androïde preekt in meerdere talen en zingt ook.


Kan meditatie echt het verouderingsproces helpen vertragen?

Het lijkt misschien onwaarschijnlijk maar een groeiende hoeveelheid bewijs suggereert dat regelmatige meditatie inderdaad veroudering, ten minste op cellulair niveau, vertragen kan.


Leergang Boeddhisme 2020      'Liefde en relaties'

In het voorjaar worden een vijftal verdiepings(zater)dagen in Naarden georganiseerd. Liefde is een belangrijk thema in het boeddhisme. Het is niet voor niets dat dat de beoefening het pad van liefde en begrip wordt genoemd. 


Regenretraite Plum Village 14 september-12 december

Je bent (ook voor een week) van harte welkom bij de jaarlijkse regenretraite. De retraite is een tijd om terug te komen bij je zelf, het beoefenen van diep naar jezelf kijken en het onderzoeken en/of versterken van de spirituele wortels van onze traditie. Een bijzondere ervaring!


Boeddhistisch filmfestival

27 t/m 29 september

In het Eye in Amsterdam met prachtige films. Het programma vind je hier