Nieuws

Op deze pagina vind je nieuws, mogelijkheden om je te verdiepen, en informatie over lezingen en retraites. Het aanbod is groot en divers, zowel lokaal als internationaal. Mogelijk is er iets voor je bij.


Echt geluk kent geen oorzaak

1e Mind Only Internationale Conferentie op vrijdag 15 november a.s. over kennis en inzichten van de boeddhistische psychologie met lezingen en workshops.


Verdiepingsdagen en retraites in Nederland

Stichting Leven in Aandacht (LIA) ondersteunt het werk van Thich Nhat Hanh in Nederland en Vlaanderen. Op hun website staat een uitgebreid programma.

De meeste lezingen worden op zaterdagen in Naarden, dus vlakbij gehouden.


Tempel in Japan neemt robotpriester in dienst

(helaas met reclame)

De robotpriester Mindar zou het boeddhisme voorgoed moeten veranderen. De robot is het nieuwste lid van een vierhonderd jaar oude boeddhistische tempel in de Japanse stad Kyoto. Mindar kost ruim 1 miljoen euro en is gebouwd door de universiteit van Osaka. De geestelijke androïde preekt in meerdere talen en zingt ook.


Regenretraite Plum Village 14 september-12 december

Je bent (ook voor een week) van harte welkom bij de jaarlijkse regenretraite. De retraite is een tijd om terug te komen bij je zelf, het beoefenen van diep naar jezelf kijken en het onderzoeken en/of versterken van de spirituele wortels van onze traditie. Een bijzondere ervaring!


Boeddhistisch filmfestival

27 t/m 29 september

In het Eye in Amsterdam met prachtige films. Het programma vind je hier