Kerngroepleden


Mijn naam is Jacqueline van den Bosch, natuurliefhebber, tuinierster, wandelaar en boeddhist. Sinds 2013 bewandel ik de boeddhistische weg gelijktijdig met mijn levenspad.

 

In 2014 stapte ik over van een Japanse zentraditie naar die van Plum Village en in 2015 startte ik met enkele anderen de sangha Amsterdam Oost/Diemen. Nadat ik in 2018 verhuisde, sloot ik me aan bij de sangha in Baarn. Ik laat me graag inspireren door de boeddhistische geschriften van Thich Nhat Hanh, Shunryu Suzuki en Dogen, de eeuwenoude kloostertuinen in Japan en het monastieke leven in Plum Village.

Ik ben dol op aandachtig wandelen en zoek graag de verdieping in de stilte van de natuur, wat mij meer dan wat dan ook inspireert om het boeddhistische pad te blijven volgen. 


Mijn naam is Resa Flipsen, ik ben 46 jaar en woon sinds vorig jaar samen met mijn partner in Soest. Het grootste deel van mijn leven heb ik in Amsterdam gewoond, dus ik ben nieuw en vrijwel onbekend in deze contreien.

 

Ik wil graag onderdeel worden van mijn nieuwe woonomgeving, dus ik ben op zoek gegaan en volg nu een schildercursus en doe vrijwilligerswerk bij een kruidentuin in mijn woonwijk. Daarnaast heb ik behoefte aan contact met gelijkgestemde mensen en heb mij aangesloten bij een reikigroep en dus ook bij de “Leven in Aandacht”-sangha in Baarn.

 

Deze sangha is voor mij momenteel de manier om mijn boeddhistische beoefening met anderen te delen, iets wat voor mij heel waardevol is. 

Toen ik in 2007 door Thailand reisde werd ik soort van verliefd op het boeddhisme, op de tempels, het chanten, de hele sfeer. Ik ben vanaf toen vipassana-retraites gaan doen in Thaise tempels, waardoor ik heel erg geïnspireerd raakte.

 

Eenmaal weer thuis in Nederland ging ik door met oefenen maar miste een groep om mee te delen, omdat ik geen Thaise sangha kon vinden was ik er altijd in mijn eentje mee bezig. Daarom ben ik in 2012 lid geworden van een Tibetaans boeddhistische sangha, waar ik heel veel mooie teachings en leraren heb mogen meemaken. Tegelijkertijd keek ik ook wel teachings op internet en kwam daar regelmatig Thich Nhat Hanh tegen. Hoewel ik hem inspirerend vond, herinner ik me ook dat ik hem in het begin te zacht vond, alles aan hem was zo rustig, zacht en lief, en daar had ik wel wat moeite mee.

 

Het duurde nog enige tijd voordat ik besefte dat niet hij te zacht, maar ik te hard was. Inmiddels kan ik juist erg genieten van die zachtheid en voor mij betekent dat, dat ik er klaar voor ben om naar zijn sangha over te stappen. De rust van de meditatie-avonden en de stille verbinding in Baarn doen me goed, dus toen er gevraagd werd om mensen die de sangha wilden helpen ondersteunen voelde ik me aangesproken om mijn steentje bij te dragen.

Hopelijk krijgen we in 2020 weer prachtige, inspirerende avonden met elkaar!