Miriam schreef het volgende stukje bij haar afscheid als lid van de kerngroep:

 

'Je hebt een sangha nodig'.

 

Ik heb het Thich Nhat Hanh zo vaak horen zeggen op een retraite. Eenmaal thuis gekomen bezocht ik dan af en toe een sangha in de buurt. Maar na enige tijd verloor ik mijn enthousiasme en richtte ik mij weer op andere activiteiten. In onze traditie zouden we dat 'gewoonte-energie noemen'. De drang om steeds weer iets nieuws te ontdekken buiten mezelf.

 

De laatste jaren ben ik er achter gekomen hoeveel rijkdom de sangha me oplevert. De overgave aan een sangha doet ont-dekken wat er aan inzichten in mij leeft- en in anderen. Het heeft me doen inzien dat het mogelijk is om waar dan ook en met wie dan ook inter-zijn te ervaren. Maar ook dat het een voortdurend oefenen vraagt om bewustzijn te creëren en te onderhouden.

 

In die zin is het deelnemen aan een sangha eigenlijk niet meer weg te denken uit mijn leven. De Sangha Baarn is momenteel echter niet meer in te passen in mijn leven. Ik ben dan doordeweeks in Nijmegen waar ik een opleiding tot Geestelijk Verzorger ga volgen. Maar wat wil nu het mooie toeval: daar is ook weer een sangha op donderdag. Dus ik zal me op afstand met jullie verbonden weten.

 

Dag lieve family, bedankt voor alle mooie momenten van samen in stilte zitten, luidkeels zingen en oprechte delen!

 

Miriam