Stilteretraite Mediteren op Liefde

Uit de ervaringen van de dagen in stilte tijdens de zeilretraites en het sanghahuis in Spanje is gebleken hoe groot het verlangen naar stilte is, naar diep doorleefde stilte, waardoor er alle ruimte is om te mediteren op Liefde

 

De deur van het hart gaat naar binnen toe open en het pad loopt via de stilte


Aan de hand van het prachtige boek 'Leren over Liefde' van Thich Nhat Hanh neemt Jan Veenendaal - lid van de Orde van Interzijn - ons vanuit de zeilretraites en het sangha huis mee voor een weekendretraite geheel in stilte. 

 

Uit de ervaringen van de dagen in stilte tijdens de zeilretraites is gebleken hoe groot het verlangen naar stilte is, naar diep doorleefde stilte, waardoor er alle ruimte is om te mediteren op Liefde.

Over mediteren op Liefde zegt de Boeddha dat als we alle deugdzame daden die we in deze wereld verricht hebben bij elkaar optellen, deze in het niet vallen bij mediteren op Liefde. 
 
Het bouwen van centra waar je kunt beoefenen, het maken van boeddhabeelden, het gieten van bellen, het oprichten van sangha's of het doen van maatschappelijk werk beslaat nog geen zestiende van de verdienste van mediteren op Liefde. Als we het licht van alle sterren bijeengaren, is dat niet zo helder als het licht van de maan. Op dezelfde manier is mediteren op Liefde groter dan alle andere deugdzame daden bij elkaar. 
 
Mediteren op Liefde is als diep in de grond graven tot je bij het zuiverste water komt. 
We kijken diep in onszelf tot er inzicht opwelt en onze liefde naar de oppervlakte komt. Vreugde en geluk straalt uit onze ogen en iedereen in onze omgeving vaart wel bij onze glimlach en onze aanwezigheid.
 
Er bestaat geen groter deugd en vreugd dan dagelijks mediteren op Liefde.

Voor wie

Iedereen is welkom die de stilte omarmt en de stilte wil leven.

Ervaring met boeddhisme of meditatie is niet noodzakelijk.

We oefenen om Mediteren op Liefde in het dagelijks leven toe te passen.

 

Programma

Het programma is nog onder voorbehoud maar ziet er ongeveer zo uit.

Het hele weekend zijn we in liefdevolle stilte, we praten niet. Dat gunnen we onszelf en dat gunnen we de anderen.

 

Iedere ochtend voor het ontbijt en na het diner doen we een zit- en loopmeditatie.

 

Aan de hand van dagelijks inspirerende teksten over liefde verdiepen we ons in de Brahmavihara's; de vier onmetelijke vermogens van de geest:

Liefde, Mededogen, Vreugde en Gelijkmoedigheid. 

 

Zondagmorgen lopen we het op het terrein aanwezige labyrinth; een bijzondere manier om je te verdiepen in jezelf. We sluiten het weekend zondag na de lunch af met het delen over onze ervaringen.

 

Maaltijden 

Heerlijke biologische maaltijden staan voor ons klaar. De tafel is gedekt. Afwassen, opruimen en schoonmaken wordt voor ons verzorgd. We laten ons heerlijk verwennen.

 

Kosten

Deze retraite kost ca. € 240,00 pp in een twee persoonskamer. Toeslag voor een (beperkt aanwezige) eenpersoonskamer is € 60,00. Alle kamers hebben eigen douche en toilet.

In het bedrag zijn de kosten van de overnachtingen, toeristenbelasting, vegetarische, biologische maaltijden alsmede koffie en thee gedurende de hele retraite begrepen.

 

Dana

Naar oud Boeddhistisch gebruik wordt aan het eind van de retraite een gift gegeven. Dit heet Dana.

 

De hoogte van Dana bepaal je zelf in overeenstemming met je financiële mogelijkheden en de waarde voor je van het gebodene.

De hoogte van het bedrag bepaal je zelf. 

 

Data

De data volgen. In ieder geval vrijdagavond 19.30 tm zondag ca.16.00 uur.

 

Locatie

Volgt

 

Aanmelden

Volgt

 

Informatie:

E-mailadres: info@mediterenaanboord.nl

Telefoonnummer: 0641665900