Praktische informatie

Aanmelden

Is gewenst omdat we dan weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Je kunt dit doen via de mail of de appgroep. 

Geef bij het aanmelden s.v.p. je telefoonnummer door, dan kunnen we je berichten wanneer een avond om welke reden dan ook niet door kan gaan. Lees de hele website s.v.p. goed door.

 

Tijd

De meditatieavond begint om 20.00 en duurt tot ca. 21.30 uur. 

De deur is open vanaf 19.30 uur. We zetten dan gezamenlijk de zendo klaar, en kunnen elkaar even begroeten en wat praten.

Zorg er voor dat je er uiterlijk om 19.55 uur bent, dat is fijn voor jou en voor de andere deelnemers. We beginnen stipt om 20.00 uur, dus het is zeer wenselijk dat iedereen dan aanwezig is.

In het voorportaal kun je bij de kapstok je schoenen uit doen. Daar is ook de wc. 

Aan het eind van de mediatie-avond kunnen we nog even uitwisselen over de avond maar we houden het rustig, , zo neem je de energie van de avond met je mee.

 

Locatie

We mediteren in de prachtige meditatieruimte van Equilibrium in hartje Baarn. Een kaart en routebeschrijving vind je hier.

 

Kussentjes, bankjes, stoelen

Neem je eigen kussentje of bankje mee zodat je comfortabel kunt zitten. Een dekentje of dik vest kan ook fijn zijn als het koud is. Yogamatjes als ondergrond en stoelen zijn aanwezig.

 

Bijdrage

De bijdrage per avond is 5 euro. Hiervan betalen we de huur, thee, kaarsen, wierook e.d., als ook de publiciteit en het onderhoud van de website. Sangha Baarn wordt geheel verzorgd door vrijwilligers.

 

Vragen

Wanneer je vragen hebt of meer specifieke informatie wilt aarzel dan niet een email te sturen. Je kunt ook even bellen of appen met Resa: 0652053703.

 

WhatsApp

We gebruiken een WhatsApp-groep voor mensen die regelmatig komen mediteren. Gebruik de app niet voor onnodige berichten of om (een activiteit van) jezelf te promoten. Aanmelden voor de WhatsApp groep kan via een van de kerngroepleden.

 

Bibliotheek

Iedere avond zijn er boeken van Thich Nhat Hanh gratis te leen, en ook kun je een exemplaar van "De Klankschaal" (tijdschrift van Leven in Aandacht) lenen. Geef s.v.p. aan een kerngroeplid door als je iets meeneemt. Houd het boek of tijdschrift niet langer dan 4 weken bij je zodat ook anderen het kunnen lenen.

 

Vakantie

In de zomermaanden en rond kerst en nieuwjaar zijn er geen sangha-avonden.