Kerngroepleden

Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline van den Bosch, natuurliefhebber, tuinierster, wandelaar en boeddhist. Sinds 2013 bewandel ik de boeddhistische weg gelijktijdig met mijn levenspad.

 

In 2014 stapte ik over van een Japanse zentraditie naar die van Plum Village en in 2015 startte ik met enkele anderen de sangha Amsterdam Oost/Diemen. Nadat ik in 2018 verhuisde, sloot ik me aan bij de sangha in Baarn. Ik laat me graag inspireren door de boeddhistische geschriften van Thich Nhat Hanh, Shunryu Suzuki en Dogen, de eeuwenoude kloostertuinen in Japan en het monastieke leven in Plum Village.

Ik ben dol op aandachtig wandelen en zoek graag de verdieping in de stilte van de natuur, wat mij meer dan wat dan ook inspireert om het boeddhistische pad te blijven volgen. 


Resa

Mijn naam is Resa Flipsen en ik werd ‘verliefd’ op het boeddhisme toen ik in 2007 door Thailand reisde. De tempels, Pali-chanting, de schoonheid, sereniteit, de hele sfeer. Ik deed mijn eerste vipassana-retraite in een tempel in Chiang Mai, later volgden er meer.

In Nederland beoefende ik ook, maar altijd in mijn eentje, en ik miste een groep, een sangha, om mee te delen. Daarom ben ik lid geworden van een Tibetaans boeddhistische sangha, waar ik heel veel mooie teachings en leraren heb mogen meemaken.

In de loop van de tijd ontdekte ik dat ik steeds vaker naar de teachings van Thay ging luisteren. Tijdens een reis door Vietnam heb zijn roottempel in Hue bezocht, waar ik zeer getroffen was door de daar aanwezige heldere rust. Ik bezocht een retraite in het EIAB en vond een sangha waar ik het gevoel had dat ik helemaal mezelf mocht zijn.

In 2018 verhuisde ik naar Soest en heb me toen vrij snel aangesloten bij de sangha in Baarn. Ik geniet ervan om als groep met elkaar te mediteren en ervaringen uit te wisselen, hierdoor verdiept mijn beoefening zich steeds meer.